Ankara Dijital Baskı

Dijital Baskı Ankara

Dijital baskı Ankara işlemi birçok aşamadan oluşmaktadır. Bunlar kronolojik olarak; baskı makinesinin hazırlanması, kartuşun takılması, makinenin ayarlanması, materyalin makineye yerleştirilmesi, materyal bilgilerinin makineye işlenmesi, çözünürlük ayarı ve baskı şeklinde sıralanabilir. Şimdi bunları ayrıntısıyla inceleyelim:

HAZIRLAMA: Metraj şeklinde dijital baskı yapılacaksa üç aşamanın tamamlanması gerekir. İlk olarak materyal silindirlerin arasından geçirilerek baskı yapılacak konuma getirilir. Baskı esnasında materyalin hareketi bu silindirler vasıtasıyla gerçekleştirilir. İkinci olarak baskının yapılacağı kısma geçilir. Bu esnada silindirler üzerinde hareket eden materyal enine göre hareket eder. Bu en makinenin türüne göre 150 ile 180 cm arasında değişebilir. Baskının yapılacağı esnada silindirler durur ve basılacak tasarım materyalin enine göre götürülüp getirilerek baskı uygulaması gerçekleştirilir. Üçüncü olarak baskı sonrasında materyallerin kirlenmemesi ve baskı kayıplarının önüne geçilebilmesi için baskı makinesi içindeki kurutma sistemi vasıtasıyla kurutma yapılır ve daha sonra materyal roliklere sarılarak fikseye aktarılır. Parça şeklinde yapılacak baskılarda ise materyal baskı paletinin üzerine bırakılır ve makine otomatik olarak paleti içine alarak baskı işlemini gerçekleştirir. Baskı işlemi gerçekleştirilirken makine tasarıma bağlı şekilde boyayı aktarır. Parça şeklinde baskılarda kurutma ve sarılma işlemi ayrıca yapılır.

KARTUŞ TAKMA: Metraj şeklinde yapılacak baskılarda kartuşlar sadece boya aktarımı yaparlar. Baskı eğer pamuklu bir materyale yapılacak reaktif boya, poliamid bir materyale yapılacaksa asit boya kartuşu makineye takılır. Bu tür baskıda 8 ayrı kartuş kullanılır. Parça şeklinde yapılacak baskılarda kartuşların içinde her tür materyale dijital baskı yapacak nitelikte pigment boyalar ve kimyasallar bulunur. Bu tür baskıda ise 4 ayrı kartuş kullanılır. Bunlar siyah, sarı, kırmızı ve mavi kartuşlardır.

MAKİNENİN AYARLANMASI: Bunlar genel olarak baskı öncesi yapılması gereken ayarlardır. Örneğin uv baskı kafasının kontrol edilmesi, kartuş ayarları, kurutma sisteminin ısı ayarları gibi. Ayarların doğruluğunu kontrol etmek adına numune baskı yapılması faydalıdır. Bu sayede en hızlı ve etkin biçimde baskı işlemi gerçekleştirilir.

KUMAŞIN MAKİNEYE YERLEŞTİRİLMESİ: Bu aşamada materyal baskı makinesine yerleştirilir ve baskı aşamasına geçilir. Metraj şeklinde yapılan baskılarda baskı işleminden hemen önce materyale baskı patı uygulanması gerekir. Bunun sebebi ise dijital baskı patında yalnızca boyanın püskürtülüyor olmasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu